Nguyên Liệu Làm Bánh Xèo Bằng Tiếng Anh

Các bước làm bánh xèo bằng tiếng anh

Step 1: Clean ingredients

First, wash the ingredients and let them dry. Then, mince the green onion, chili, garlic, ginger and red onion.

Bean sprouts and raw vegetables, after being picked up, are soaked in diluted salt water for about 5 minutes to ensure food hygiene and safety.

With pork, slice thinly, marinate spices (including monosodium glutamate, pepper, fish sauce) and let the meat infuse for 15 minutes. For shrimp, peel, wash and marinate similarly to pork.

With shiitake mushrooms, soak in water until soft, then cut off the legs and cut into bite-sized pieces.

Step 2: Mix the cake flour

Dissolve the mixture of rice flour, beer, turmeric powder, filtered water, finely chopped green onions and a little salt. Beer will help the crust to be more crispy and not stick to the pan when frying.

Step 3: Stir-fry the cake

Turn on the stove and put the oil in a non-stick pan. When the oil is hot, fry the onions and garlic until fragrant. Next, add shrimp, pork and shiitake mushrooms and stir until these ingredients are cooked. While stir-frying, you can add a little more seasoning according to your taste.

Step 4: Fry the cake

First, add the cooking oil and heat it on the stove. Proceed to the pancake batter with a tablespoon of soup powder and then coat the pan evenly. Put the mixture of filling and bean sprouts in the middle of the cake, let it low heat, then cover the pot and cook for about 2 minutes until the cake is cooked.

Xem Ngay Và Luôn Bài Viết  Bánh Mì Hấp - Món Ăn Đặc Trưng Của Việt Nam

Step 5: Make fish sauce dipping pancakes

Mix fish sauce according to the ratio: 2 fish sauce – 1 sugar – 1 water (unit of tablespoon). After dissolving this mixture, continue to add lemon juice, garlic, and chili to make the sauce more flavorful.

Dich nghĩa

Bước 1: Làm sạch nguyên liệuĐầu tiên, rửa sạch các nguyên liệu và để khô. Sau đó, băm nhuyễn hành lá, ớt, tỏi, gừng và hành tím.Giá đỗ và các loại rau sống sau khi nhặt sạch sẽ được ngâm trong nước muối pha loãng khoảng 5 phút để đảm bảo vệ sinh an toàn thực phẩm.Với thịt lợn, thái miếng mỏng, ướp gia vị (gồm bột ngọt, tiêu, nước mắm) rồi để thịt ngấm trong 15 phút. Đối với tôm, bạn bóc vỏ, rửa sạch và ướp tương tự với thịt lợn.Với nấm đông cô, bạn ngâm nước cho mềm rồi cắt bỏ chân, thái miếng vừa ăn.Bước 2: Trộn bột bánhHòa tan hỗn hợp bột gạo, bia, bột nghệ, nước lọc, hành lá thái nhỏ và một chút muối. Bia sẽ giúp vỏ bánh giòn hơn và không bị dính chảo khi chiên.Bước 3: Xào bánhBật bếp và cho dầu vào chảo chống dính. Khi dầu nóng, phi thơm hành tỏi cho thơm. Tiếp theo cho tôm, thịt heo và nấm đông cô vào đảo đều cho đến khi các nguyên liệu này chín. Trong khi xào, bạn có thể nêm thêm một chút gia vị tùy theo khẩu vị của mình.Bước 4: Chiên bánhĐầu tiên, bạn cho dầu ăn vào và bắc lên bếp đun nóng. Tiến hành tráng bánh xèo với một thìa bột canh rồi tráng đều mặt chảo. Cho hỗn hợp nhân và giá đỗ vào giữa bánh, để lửa nhỏ rồi đậy vung đun khoảng 2 phút cho đến khi bánh chín.Bước 5: Làm nước mắm chấm bánh xèoPha nước mắm theo tỷ lệ: 2 nước mắm – 1 đường – 1 nước (đơn vị muỗng canh). Sau khi hòa tan hỗn hợp này, bạn tiếp tục cho nước cốt chanh, tỏi, ớt vào để nước chấm có vị đậm đà hơn.